כדי להשיג ראיות לכך שמבוטחיהן משקרים ולהימנע מתשלום עשרות אלפי ש"ח דמי ביטוח בחודש - חברות הביטוח יוצאות מגדרן ועל הדרך מעמידות את חיי המבוטחים בסכנה: "לא פעם ביקשו מחולי דמנציה לרדת לבד לרחוב, זו סכנת חיים"
בית משפט השלום בירושלים קבע שעל משרד החינוך והעירייה מוטלת החובה לשמור על תלמידי בית הספר. משהפרו חובה זו, עליהם לפצות את הצעיר, שנפל בהיותו תלמיד בעת שברח מבית הספר.
באוקטובר 1997 נפל תלמיד כיתה ו` בבית ספר "הבילויים" שברמת גן, בזמן שניסה לברוח מהשער האחורי של בית הספר.
התאונה אירעה כשהתלמיד יצא עם קבוצת תלמידים מתחומי בית הספר לקיוסק סמוך, ובזה אחר זה הם טיפסו על השער האחורי. התלמיד טיפס בתורו, אך רגלו נתפסה בסורגים ובעקבות הנפילה הוא שבר את צוואר ירך ימין.
נהג טרקטור שדרס למוות אדם ששכב על חוף בת ים לפני כשנתיים יפצה את משפחתו ב-1.6 מיליון שקל במסגרת הסדר פשרה. בנוסף, נגזרו עליו 80 ימי מאסר שירוצו בעבודות שירות. בכך הפך היום (יום א`) בית המשפט המחוזי בלוד החלטה קודמת לגבי הנהג.
בפברואר 2013 נכנס הנהג עם הטרקטור שלו לחוף ולא הבחין במנוח, א` בן ה-43, שהיה מכוסה בחול וראשו עטוף במגבת רחצה. הוא עלה עליו ופצע אותו בצורה אנושה שגרמה למותו. הוא נשפט בבית המשפט לתעבורה בתל אביב ושם הוחלט בחודש מרס 2014 להרשיע אותו במסגרת עסקת טיעון בגרימת מוות ברשלנות. על הנהג נגזרו 80 ימי מאסר שהומרו בעבודות שירות, עשרת אלפים שקל קנס למשפחת הנדרס ושלילת רישיון למשך ארבע שנים.
משפחתו של א` עתרה באמצעות עו"ד אתי בן ניסים לבית המשפט המחוזי בלוד בתביעה לפיצויים. לטענת המשפחה, המנוח דאג לפרנסתם המלאה של שלושת ילדיו, שהיו בני 20, 19 ו-14 בעת התאונה, והיו תלויים בו תלות כלכלית במשך כל חייהם. בעתירה נטען כי א` נהרג בגיל צעיר, והיה צפוי לעבוד ולהשתכר עד לגיל פרישה. לפיכך, הם תבעו לשלם להם פיצויים בין היתר בגין אובדן שירותי אב, כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים שלו, ואובדן יכולת ההשתכרות של המנוח עקב פטירתו.
ארוסתו של הדר גולדין מרגישה שהיא אלמנה, אבל המדינה לא יכולה להכיר בה ככזאת. אבל אם משרד הביטחון לא יכול להעניק תמיכה כלכלית לחברות של חללי צה"ל, למה שלא יעניק להן לפחות תמיכה רגשית וליווי של אנשי אגף המשפחות.