לצערנו אינספור תאונות מתרחשות במהלך העבודה. יחד עם זאת, נפגעים רבים מוותרים על זכותם לתבוע או שאינם מודעים לכל הזכויות המגיעות להם כתוצאה מפגיעתם בתאונת עבודה.
תאונת עבודה היא תאונה אשר מתרחשת במקום העבודה, בזמן העבודה, בדרך לעבודה או בדרך הביתה מהעבודה או במהלך משימה מטעם המעביד.
תאונת עבודה עשויה להקנות לעובד שנפגע זכות לתביעת פיצויים וזכויות נוספות. עורך דין לתאונות עבודה ידאג למצות את מלוא זכויותיו הכספיות של העובד הנפגע גם במוסד לביטוח לאומי וגם בפוליסות ביטוח שונות (תאונות אישיות, אובדן כושר עבודה וכו`).
תביעת נזיקין לפיצויים המעביד אחראי כלפי כל העובדים לדאוג לבטיחותם ולשלומם במהלך העבודה. לכן, במקרה של תאונת עבודה שאירעה עקב רשלנות או הפרת חובת בטיחות מצד המעביד, יש לעובד הנפגע זכות להגיש תביעת נזיקין לפיצויים נגד המעביד ונגד חברת הביטוח של המעביד.
חשוב לדעת, כי במידה ולמעביד יש פוליסה לביטוח חבות מעבידים חברת הביטוח היא זו אשר תטפל בתביעה לפיצויים ותפצה את העובד שנפגע בתאונת עבודה (ולא המעביד).
תביעת נזיקין יכול להגיש גם עובד שחלה במהלך עבודתו עקב תנאי עבודה לקויים, למשל, במקרה של מחלת עור, הפרעות נשימה, פגיעה בשמיעה ועוד, ובשפה המקובלת - "מחלת מקצוע".
תביעה לביטוח לאומי
כלל העובדים במדינת ישראל כולל עובדים זרים מבוטחים בביטוח עבודה במוסד לביטוח לאומי.
נפגע בתאונת עבודה יהיה זכאי לתשלום דמי פגיעה.
דמי הפגיעה נועדו לפצות את הנפגע בתאונת עבודה על אובדן הכנסות מעבודה (כשכיר או כעצמאי) עקב תאונת העבודה. דמי הפגיעה משולמים בעד פרק הזמן בו הנפגע לא עבד ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים) הנמנים ממחרת יום הפגיעה.
בנוסף, נפגעת בתאונת עבודה, שהוכר על ידי הביטוח הלאומי, ונותרה לו נכות עקב הפגיעה בעבודה עשוי להיות זכאי לגמלת נכות מעבודה - קצבה או מענק. על הנפגע להופיע בפני ועדה רפואית שתקבע את דרגת נכותו, ובהתאם לכך תשולם לו קצבה חודשית או מענק בהתאם להוראות החוק.
גם נפגע שחזר לעבודה או לא נעדר מהעבודה יכול להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה.
מומלץ לכל מי שנפגע בתאונת עבודה לפנות לעורך דין נזיקין מומחה לתאונות עבודה (עורך דין לתאונות עבודה) ולקבל הדרכה וייעוץ מתאימים על מנת שלא לפגוע בזכויות הנפגע בתאונת עבודה.