השאלות הראשונות שאנו נשאלים על ידי נפגעי תאונת דרכים:
למי פונים?
מי אשם בתאונה?
את מי תובעים - מי משלם וכמה?
אם גם אתה מוצא את עצמך ללא תשובות - הגעת למקום הנכון!
צור קשר לייעוץ ראשוני בטל. 03-6427886
אנו מתמחים בייצוג משפטי בתביעה לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. טיפול בתביעות נהגים, נוסעים, רוכבי אופניים והולכי רגל שנפגעו בגופם ובנפשם בתאונות דרכים, וכן ייצוג בתביעות בהן לרכב לא היה ביטוח.
הטיפול מתייחס לכל סוגי התביעות בגין תאונות דרכים כולל תאונות "פגע וברח", תאונות עצמיות, תאונות שנגרמו עקב כניסה לרכב או יציאה ממנו, תאונות שנגרמו תוך כדי טיפול ברכב או שימוש בו, נפילות ברכבת או באוטובוס, תאונות עם רכב חונה, תאונות במהלך פריקה או טעינה, תאונות בהן מעורב רכב מנועי ולא ברור אם מדובר ב"תאונת דרכים", וכן תאונות בהן מתעוררת שאלה של תוקף הביטוח או תוקף רישיון הנהיגה.
זכויות נפגעי תאונות דרכים
את מי תובעים?
נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי על פי הוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975.
אין חשיבות לשאלה מי אשם בתאונה, וכל אדם שנפגע עקב שימוש ברכב יפוצה על ידי חברת הביטוח של אותו רכב המבטחת אותו בביטוח חובה.
(פרט למקרים חריגים של חסרי זכאות לפיצוי - בעניין זה ראה במאמרים נפגעי תאונות דרכים שאינם זכאים לפיצויים).
עד מתי אפשר לתבוע?
את הפיצוי המגיע לנפגע תאונת דרכים ניתן לתבוע עד שבע שנים מיום התאונה. לגבי נפגע קטין ניתן לתבוע את הפיצוי עד שיגיע לגיל 25.
סכום
הפיצוי המגיע לנפגע תלוי במידת הפגיעה וחומרתה, אם נשארה נכות רפואית ומה מידת פגיעתה בתפקוד היומיומי של הנפגע. בנוסף בוחנים נתונים נוספים; גילו של הנפגע ושכרו הממוצע של הנפגע לפני התאונה ואחריה.
מה כולל הפיצוי ? פרט לתקרות מסוימות בראשי נזק מסוימים אין הגבלה לסכום הפיצוי שייפסק לנפגע עקב התאונה, ובדרך כלל הפיצויים כוללים:
הפסדי שכר ישירים מיום התאונה ולעתיד, כולל הפסד תנאים סוציאליים והפסד פנסיה.
הוצאות עזרה וסיעוד של הזולת כולל של בני המשפחה.
הוצאות נסיעה וניידות מוגברות.
הוצאות רפואיות.
נזק שאינו ממון ("כאב וסבל") על פי נוסחה הקבועה בחוק הלוקחת בחשבון את גיל הנפגע, שיעור נכותו ומספר ימי האשפוז.
החזר הוצאות משפטיות כאשר הנפגע זכה בתביעתו.
הקדמת תשלום פיצוי על חשבון התביעה - שלא כמו בתביעות גוף אחרות, החוק מאפשר תשלומים על חשבון התביעה, לפני סיומה הסופי, לכיסוי הוצאותיו השוטפות של הנפגע בגין צרכי המחייה, כולל הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות, סיוע וסיעוד הנדרשים לו עקב הפגיעה. תשלומים אלה קרויים "תשלומים תכופים" אותם יש לקזז בחישוב הסופי של הפיצויים בסיום התביעה.
שכר טרחה עו"ד - שכר טרחת עורך הדין בגין תאונת דרכים נגבה בסכום קבוע מראש או באחוזים מן הפיצוי המתקבל מחברת הביטוח, בהתאם לחוק. שיעור שכר הטרחה הנגבה באחוזים הינו אחיד : 8% ומע"מ במידה והפיצוי התקבל בפשרה לפני הגשת כתב תביעה, 11% ומע"מ במידה והפיצוי התקבל בפשרה לאחר הגשת כתב תביעה ו- 13% ומע"מ במידה והפיצוי נפסק בפסק דין של בית משפט.
במקרה של תאונת דרכים מומלץ לפנות מבעוד מועד לעורך דין נזיקין המתמחה בתאונות דרכים ולקבל הדרכה וייעוץ מתאימים על מנת שלא לפגוע בזכויות המוקנות לנפגע על פי החוק וכדי למנוע התכחשות מצד חברת הביטוח לחבותה כלפי הנפגע.