טיפול וייצוג בתביעות עובדים נגד מעסיקים ונגד חברות הביטוח, בגין פגיעתם בתאונת עבודה וכן ייצוג מעבידים ללא ביטוח. המשרד מטפל במגוון רחב של תאונות עבודה כולל החלקה בסביבת עבודה לא נקייה, נפילה מגובה, פגיעה ממכונה, פגיעה עקב חומרים מסוכנים, וכן מחלות מקצוע עקב תנאי העבודה (למשל, פגיעה בשמיעה עקב חשיפה לרעש מזיק). ייצוג העובד כולל מימוש זכויותיו במוסד לביטוח לאומי ומול גורמים נוספים בגין תאונת העבודה.
תביעה בגין תאונת עבודה
כאשר אירעה תאונה בעבודה ניתן לתבוע את המעביד ואת חברת הביטוח שלו בגין הנזקים שנגרמו לעובד, במידה והתאונה אירעה עקב רשלנות או הפרת חובה שבחוק מצד המעביד.
לעניין זה "תאונת עבודה" מוגדרת כתאונה שאירעה לעובד תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו.
תאונת עבודה יכולה להתרחש במקומות עבודה שונים, במפעל של המעביד, באתר בניה, במשרד, בחנות ובכל אתר עבודה אחר אליו נשלח העובד על ידי המעביד במסגרת עבודתו.
משרדנו מטפל במגוון רחב של תאונות עבודה, כגון תאונה במהלך שימוש במכונה לא תקינה או לא מגודרת, נפילה מגובה (מסולם או פיגום וכיוב`), פגיעה עקב הרמת משא כבד, פציעות עיניים, נפילה או החלקה עקב רטיבות או מפגע בסביבת העבודה ועוד.
תביעה נגד המעביד וחברת הביטוח שלו ניתן להגיש גם בגין מחלת מקצוע - מחלה ממנה סובל העובד עקב תנאי עבודתו. ניתן לתבוע בגין מחלה עקב חשיפה לחומרים מסוכנים בסביבת העבודה (למשל, מחלת ריאות עקב חשיפה לאדים רעילים או מחלת עור עקב מגע עם חומר מסוכן), וכן במקרים בהם לא סופק ציוד בטיחות בעבודה (למשל ליקוי בשמיעה עקב חשיפה לרעש מזיק ואי שימוש במגני אוזניים).
את התביעה נגד המעביד וחברת הביטוח שלו ניתן להגיש בתוך 7 שנים ממועד התאונה או גילוי המחלה.
בדרך כלל אין למעביד כל עניין בתביעה של העובד משום שהוא מבוטח בפוליסת ביטוח חבות מעבידים, וחברת הביטוח שלו נושאת בנטל התביעה ובנטל הפיצוי. כלומר, הסכומים המגיעים לנפגע בגין פגיעתו בתאונת העבודה ישולמו על ידי חברת הביטוח. לכן אין מניעה להגיש תביעה נזיקית נגד חברת הביטוח של המעביד גם במקרים בהם הנפגע ממשיך לעבוד אצל אותו מעביד.
חשוב לציין כי קיימים מקרים בהם ישנו קושי להוכיח תביעה נגד מעביד לאור חוסר שיתוף פעולה מצידו ומצד העדים לתאונה שעובדים במקום העבודה. כדי להימנע מכך יש לתעד את המפגע מיד בסמוך לתאונה בתמונות, לדווח על התאונה בצורה מסודרת ובאופן מיידי למעביד, לפרט את נסיבות התאונה בפני הרופאים המטפלים, ולפעול להגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי.
הנפגע זכאי לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה כי יכיר בתאונה כ"תאונה בעבודה". לצורך כך תחשב תאונת עבודה גם תאונה שאירעה בדרך לעבודה ובדרך מהעבודה הביתה. במקרה כזה, הנפגע יהיה זכאי לקבל דמי פגיעה בגין חופשת המחלה בה שהה עקב התאונה, ובהמשך הוא יוכל להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקביעת דרגת נכות ולהיבדק על ידי הועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי. תביעה זו עשויה לזכות את הנפגע בפיצוי חד פעמי (מענק) או בקצבה בהתאם לדרגת הנכות שתיקבע לו. את התביעה למוסד לביטוח לאומי על הנפגע להגיש בתוך שנה ממועד התאונה אחרת יפחית המוסד לביטוח לאומי סכומים מן הכספים המגיעים לנפגע.למידע נוסף ראה גם תביעות לביטוח לאומי.
ניתן להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה גם בגין "מחלת מקצוע" שאירעה לעובד עקב תנאי עבודתו בהתאם למבחני המוסד לביטוח לאומי.
חשוב לדעת כי הכספים המגיעים לעובד מן המוסד לביטוח לאומי בגין פגיעתו בתאונת עבודה ינוכו מסכום הפיצויים לו יהיה זכאי העובד בתביעת הנזיקין נגד המעסיק. למידע נוסף ראה ניכוי גמלאות המוסד לביטוח לאומי.
מומלץ לפנות מבעוד מועד לעורך דין נזיקין המתמחה בתאונות עבודה ולקבל הדרכה וייעוץ מתאימים על מנת שלא לפגוע בזכויות המוקנות לנפגע על פי החוק .