תביעות נגד מוסדות רפואיים, קופות חולים, בתי חולים, רופאים ומנתחים, בגין טיפול רפואי לקוי, טיפול ללא הסכמה, רשלנות באבחון ו/או בטיפול, כולל ניתוחים שונים, אשפוזים, טיפולי שיניים, טיפולי אסטטיקה וניתוחים פלסטיים. הגשת תביעת רשלנות רפואית מחייבת חוות דעת רפואית של מומחה רפואי בתחום הרלבנטי המתייחסת לקיומה של רשלנות רפואית ולנזק שנגרם בגינה.
מעת פתיחת התיק במשרד ועד לסיום הטיפול בתיק ניתן ללקוח ייעוץ צמוד בכל הסוגיות הקשורות לרשלנות הרפואית ולמימוש זכויותיו מול הגורמים השונים.
רשלנות רפואית
מטופל אשר נפגע עקב רשלנותו של מי שעוסק במקצוע הרפואי או הפרא רפואי (מנתח, רופא, אחות, רוקח, טכנאי רנטגן) בעת מתן טיפול רפואי, בבדיקה, בניתוח, באבחון ועוד, רשאי להגיש תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו לו עקב הרשלנות הרפואית.
על מנת לבדוק קיומה של רשלנות רפואית יש להצטייד בכל הרישומים הרפואיים מהמוסד הרפואי, מבית החולים או מקופת החולים, ולדרוש עותק מלא של התיק הרפואי כולל גיליונות אשפוז.
הנפגע חייב להיבדק על ידי מומחה רפואי לצורך מתן חוות דעת רפואית הן לעניין הנזק שנגרם לו והן לעניין קיומה של רשלנות רפואית. לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ללא חוות דעת רפואית של מומחה רפואי בתחום אך ההחלטה הסופית בעניין מסורה לשיקול דעתו של בית המשפט.