תביעת נזקי גוף - כל מה שחשוב לך לדעת!
דיווח מיידי על התאונה
דיווח מיידי הינו הכרחי ביותר בכל סוגי התאונות. דיווח מיידי מהווה אינדקציה אותנטית לנסיבות התאונה ולגורם הנזק. בהעדר דיווח מיידי על התאונה עלול להיווצר החשד כי התאונה לא אירעה כפי שהנפגע טוען או כי הפגיעה הוסבה לו בנסיבות אחרות לחלוטין. דיווח מיידי מהווה למעשה הצעד הראשון בתהליך מימוש זכויותיו של הנפגע בגין פגיעתו בתאונה.
תאונת דרכים - במקרה של תאונת דרכים יש לפנות למשטרה לקבלת אישור משטרה אודות קרות התאונה. אישור המשטרה מפרט את מועד התאונה, מקום התאונה, פרטי הרכבים המעורבים, פרטי הנהגים, פוליסת ביטוח החובה ופרטי הנפגעים בתאונה. יש להצטייד מראש בכל הפרטים, בתעודת ביטוח חובה ורישיונות. הצגת אישור המשטרה בבית החולים ובקופת החולים מאפשרת קבלת טיפול רפואי ללא תשלום.
תאונת עבודה - במקרה של תאונת עבודה, שאירעה במהלך העבודה או בדרך לעבודה או בדרך מהעבודה הביתה, יש לדווח על התאונה באופן מיידי למעביד. מחובתו של המעביד למלא טופס בל / 250 לגבי נסיבות התאונה והתביעה (טופס זה משמש את הנפגע בקופת חולים ובמוסד לביטוח לאומי).
תאונה אחרת - בתאונה אחרת, שאירעה בשטח פרטי, יש לדווח על התאונה לבעל המקום. במידה והתאונה אירעה באתר נופש, בית מלון, אולם אירועים, חוף הים או הבריכה וכיוב`, יש לדווח על התאונה מיידית להנהלת המקום ולדאוג כי ימולא דו"ח פציעה. בתאונה שאירעה בשטח ציבורי, במדרכה, בגן שעשועים וכיוב` יש לדווח על התאונה ועל המפגע למוקד העירוני.
בנוסף, מייד לאחר כל תאונה חשוב ביותר לרשום את פרטיהם המלאים של העדים לתאונה, את פרטי ההתקשרות עם הגורם האחראי לטיפול בתאונות מטעם הנהלת המקום, וכן לצלם את מקום התאונה ואת המפגע שבגינו אירעה התאונה (רצוי בתמונות נושאות תאריך).
פניה מיידית לקבלת טיפול רפואי
קיימת חשיבות רבה לפנייה מוקדמת של הנפגע לטיפול רפואי בחדר מיון או בקופת חולים – מייד לאחר התאונה או בסמוך לה.
במהלך הטיפול הרפואי יש להקפיד ולציין בפני הרופא המטפל כי הפגיעה אירעה בתאונה, לפרט בפניו בקצרה את נסיבות התאונה, ולציין את כל הפגיעות והכאבים מהם סובל הנפגע, אפילו אם הם נראים לא משמעותיים או אם הנפגע סבור שיחלפו בהמשך.
הפניה לקבלת טיפול רפואי לאחר התאונה חשובה ביותר לאיתור כל הפגיעות גם אם לכאורה לא נגרם נזק ברור ונראה לעין. בנוסף, תיעוד על טיפול רפואי לאחר התאונה מהווה הוכחה לאירוע התאונה ונסיבותיה, וכן ראיה לסוג הפגיעות שאירעו עקב התאונה. במקרים רבים, היקפה המלא של הפגיעה בתאונה מתברר בשלב מאוחר, זמן רב לאחר התאונה, ובהעדר תיעוד רפואי אחרי התאונה יהיה קשה להוכיח את הקשר בין הפגיעה לבין התאונה.
איסוף מסמכים ותיעוד
מומלץ לצלם את הפגיעות לאחר התאונה.
יש לאסוף ולשמור את כל המסמכים הרפואיים הקשורים לתאונה – תעודת חדר מיון, סיכום מחלה, רישומים מקופת חולים, תעודות מחלה, הפניות, כרטיס טיפולים פיזיוטרפים, בדיקות וצילומים (MRI, CT, US), מרשמים לתרופות, וכל מסמך שניתן במסגרת טיפול רפואי.
יש לאסוף ולשמור קבלות וחשבוניות ולערוך רישום מדויק של כל ההוצאות שהנפגע הוציא לאחר התאונה, כגון הוצאות רפואיות שונות, הוצאות נסיעה לטיפולים, חנייה, ציוד רפואי, עזרה בבית וכו`.
יש לשמור ולצלם את תלושי השכר של הנפגע לפני התאונה ואחריה.
בתאונת דרכים יש להצטייד באישור משטרה, תעודת ביטוח חובה, רישיון נהיגה ורישיון רכב.
פניה מוקדמת לקבלת ייעוץ משפטי
רצוי להימנע מחתימה על כל טופס שנמסר לנפגע מבלי להיוועץ בעורך דין תחילה (טפסים לסוכן הביטוח, למעביד, לרופא, לביטוח לאומי וכיוב`).
מילוי טפסים וחתימתם ללא היוועצות בעו"ד עלולה להביא להשמטת פרטים חשובים מהטופס ולגרום לנזק בניהול התביעה ובמיצוי הזכויות של הנפגע.
חשוב ביותר לפנות לעורך דין נזיקין המתמחה בנזקי גוף.
פנייה מוקדמת למשרדנו תאפשר לנפגע לקבל הדרכה וייעוץ מבעוד מועד לגבי כל הזכויות, במילוי כל הטפסים הדרושים ובהתנהלות מול גורמים שונים – בפניה לרופאים, במקום העבודה, מול חוקרי חברת הביטוח ועוד.
כל יתר העבודה מתבצעת על ידי משרדנו כולל הגשת תביעות לחברת הביטוח ולגופים נוספים במקרים המתאימים, כאשר בד"כ הנפגע מתבקש להגיע פעם נוספת בלבד לצורך חתימה על כתב קבלה וסילוק לקבלת כספי הפיצויים המגיעים לו.
|